Nieuws

Welkom nieuwelingen!

Het Serpentarium is 4 diersoorten rijker! Drie blauwe stekelleguaantjes, 4 madagaskardaggekko’s, 2 ridderanolissen en 2 prairieratelslangen laten zich van hun knapste kant zien.

Zes helmkopleguaantjes geboren

In het Serpentarium Blankenberge zijn zes pasgeboren helmkopleguaantjes te bewonderen. De geboorte is uitzonderlijk, want kweken met deze groene reptielen uit Midden-Amerika is niet eenvoudig.

Net uit het ei

De bloemenslangen hebben jonkies. Na tachtig dagen kruipen er zeldzame, kleine slangetjes uit de tien eieren die zullen uitgroeien tot exemplaren van zo’n 2,5 meter lang.

Griezelen in het Serpentarium

Blankenberge viert een week lang Halloween met tal van activiteiten. Griezel mee in het Serpentarium tijdens de speciale Halloweennocturne op zaterdag 25 oktober.

Soort van de week: de ratelslang!

We zetten elke week een soort in de kijker die wel heel bijzonder is. Tijdens het ontmoetingsmoment met de slangen vertellen de verzorgers je meer over onze soort van de week. Van woensdag 1 oktober tot dinsdag 7 oktober staat de ratelslang in de kijker.

Soort van de week: de pijlgifkikker!

We zetten elke week een soort in de kijker die wel heel bijzonder is. Tijdens het ontmoetingsmoment met de slangen vertellen de verzorgers je meer over onze soort van de week. Van woensdag 24 september tot dinsdag 30 september staat de pijlgifkikker in de kijker.

Pagina's