Net uit het ei

De honderd bloemenslangen of Moellendorff’s rattenslangen hebben jonkies. Ze legden tien eieren die tachtig dagen in een warme en vochtige kuil bedekt met zand verbleven. En nu kruipen er zeldzame, kleine slangetjes uit de eieren die zullen uitgroeien tot exemplaren van zo’n 2,5 meter lang. Deze niet-giftige slang is verlegen en helemaal niet agressief, gelukkig!

Slangen aaien

In het Serpentarium kan de bezoeker niet alleen kijken naar slangen, hij kan ze ook aanraken. In het verlengd weekend van 8 t/m 11 november halen de verzorgers dagelijks en op vaste tijdstippen (11u tot 11.30u, 13.30u tot 14u,15u tot 15.30u en 16u tot 16.30u) enkele van de wonderlijke dieren uit hun terrarium en kan je ze even vasthouden. Het is een unieke ervaring en het levert gegarandeerd een leuke foto op. De bezoeker kan zelf voelen hoe verbazingwekkend zacht de stekels van deze vreemde bewoners zijn.

NIEUW: koppeltje reuzenkameleons

Vanaf nu woont er in het Serpentarium ook een koppel reuzenkameleons. Deze reus in de kameleonwereld meet gemiddeld zestig centimeter. Hopelijk bloeit de liefde tussen deze twee dieren en legt het vrouwtje tot zestig eitjes in een ondiep holletje of onder bladeren. Na negen of tien maanden komen de eitjes uit.